Toiminta

Soffa Ry on Sofianlehdonkadulla opiskelevien oma opiskelijayhdistys ja aktiivinen edunvalvoja. Kaikki toimipisteemme opiskelijat ovat automaattisesti Soffa ry:n jäseniä.

Opiskelijayhdistys toimii yhteistyössä Metropolian opiskelijakunta METKA:n kanssa. Hallitus koostuu Sofianlehdonkadun opiskelijoista ja siihen valitaan vuosittain uusia opiskelijoita. Soffa Ry:n toimisto (Koppi) sijaitsee Sofianlehdonkadun toimipisteen ensimmäisessä kerroksessa. Päivystämme tiistaisin klo 12:15-12:30 ja ilmoitamme Facebook-sivuillamme, mikäli Koppi on avoinna muinakin ajankohtina.

Soffa ry järjestää erilaisia tapahtumia yhteistyössä muiden opiskelijayhdistysten kanssa, myy tapahtumalippuja, haalareita, haalarimerkkejä ja jaamme lukuvuositarroja sekä edustaa Sofianlehdonkadun opiskelijoita aktiivisesti erilaisissa tapaamisissa, tapahtumissa ja kokouksissa.

Tiesitkö, että Soffa ry:n hallitus hoitaa asioita liittyen edunvalvontaan, kansainvälisyyteen, tutortoimintaan, liikuntaan, tapahtumiin ja tiedotukseen sekä Megoraan. Lisäksi yhdistyksessä toimii puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, taloudenhoitaja ja sihteeri.

Edunvalvontavastaavan suurin tehtävä on edistää opiskelijoiden hyvinvointia. Hän osallistuu toimipisteen tapahtumiin, jotka koskevat opiskelijoiden asioita ja palautetta, sekä toimii yhteistyössä henkilökunnan ja METKAn kanssa.  Edunvalvonnan tarkoituksena on tuoda opiskelijoiden ääni kuuluviin kaikissa asioissa ja taata opiskelijoille oppimisympäristö, jonka toiminta on oikeudenmukaista.

Kansainvälisyysvastaava huolehtii siitä, että myös kansainvälisen linjan opiskelijoiden ääni tulee kuuluviin opiskelijoita koskevissa asioissa. Hän myös huolehtii siitä, että tarjolla on myös kansainvälistä toimintaa ja vaihto-oppilaat huomioidaan, sekä siitä, että viestintä on tarjolla myös englanniksi.

Tutorvastaavan tehtäviin kuuluu sekä tutorien kouluttaminen, että heidän avustamisen ja valvominen. Tutorvastaavat järjestävät uusille opiskelijoille tarkoitettua ohjelmaa ensimmäisten päivien aikana yhteistyössä tutorien kanssa. Tutorvastaava toimii yhteistyössä METKAn kanssa.

Liikuntavastaava toimii yhteistyössä METKAn kanssa ja järjestää liikuntamahdollisuuksia toimipisteellä, sekä huolehtii siitä, että toimipisteen kuntosali on siisti ja että sen laitteet ovat asianmukaisia.

Tapahtumavastaava suunnittelee ja järjestää erilaisia tapahtumia yhdessä toisten hallituslaisten sekä toisten opiskelijayhdistysten kanssa. Hän on myös vastuussa tapahtumien mainostamisesta ja lipunmyynneistä.

Viestintävastaava vastaa Soffa ry:n hallituksen toiminnan tiedotuksesta ja erilaisten tiedotuskanavien ylläpidosta, päivittämisestä sekä siitä, että niiden sisältö on ajankohtaista. Tiedotuskanaviamme ovat kotisivut, Facebook, Instagram, OMA-työtila, sähköposti ja koulun ilmoitustaulut.

Megoravastaava huolehtii siitä, että Megora on siisti ja, että sitä käyttävät opiskelijat ovat tietoisia tilan säännöistä. Hän myös pyrkii toteuttamaan toiveita, joita opiskelijat esittävät Megoran toimintaan ja puitteisiin liittyen.

Puheenjohtaja toimii yhdistyksen edustajana ja huolehtii yhteistyöstä muiden tahojen kanssa. Hän myös huolehtii siitä, että yhdistyksen hallitus toteuttaa toimintasuunnitelmaa ja että yhdistyksen hallituslaiset suorittavat tehtävänsä sovitusti.

Varapuheenjohtaja auttaa puheenjohtajaa tämän tehtävissä.

Taloudenhoitaja huolehtii hallituksen raha-asioista.

Sihteeri huolehtii hallituksen pöytäkirjojen taltioinnista.

Voit olla yhteydessä hallitukseen missä tahansa mieltä askarruttavissa asioissa. Nettisivuiltamme näet hallituksen jäsenet ja voit rohkeasti tulla nykimään meitä hihasta, jos sinulla on kysyttävää. Voit myös lähettää meille sähköpostia tai viestiä tiedotuskanavissamme.

Seuraa meitä tiedotuskanavissamme, jotta saat ajankohtaista tietoa toiminnastamme.