Neuvottelu sisäilma-asioista / Meeting about indoor air quality

 

 Uuden hallituksen 2018 edunvalvontavastaavat Nimo Samatar ja Kaarina Koistinen kävivät tänään tiistaina 6.2.2018 neuvottelua Soffarin tutkintovastaavien ja osaamisaluepäällikön kanssa – sisäilma-asiasta. Neuvotteluun osallistui myös Metkan edunvalvonta-asiantuntija Matti Tujula. Opiskelijoiden palautteen pohjalta olemme tehneet kolme parannusehdotusta, jotka tänään veimme henkilökunnan tietoon.

1. Parannetaan etäyhteysmahdollisuuksia – tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että kaikkien opettajien tulee pyrkiä mahdollistamaan etäopiskelu niitä tarvitseville. Opettajakohtaista eroavaisuutta etäyhteyden järjestämiseen ei saa tapahtua. Lisäksi koulun hankintakielto ei saa olla este sille ettei etäopetus onnistu.

 

2. Sisäilmatiedote – koulun tulee tiedottaa paremmin mitä uusimmassa tutkimuksessa on löydetty. 22.12.2017 järjestetty sisäilma-info ei saavuttanut monia opiskelijoita, eikä ollut selkeäkielinen. Koulun täytyy mahdollistaa tiedote, joka on kaikkien opiskelijoiden ymmärrettävissä ja saavuttaa jokaisen opiskelijan. Tiedotteessa tulee käydä ilmi, mitä koulumme sisäilmatutkimuksissa on tullut esille ja miten opiskelijan tulee toimia sisäilmaoireita havaitessaan. Tämän lisäksi olemme pyytäneet selkeää ja yhtenäistä toimintamallia siihen miten henkilökunta jatkossa ohjeistaa huolestuneita opiskelijoita eteenpäin. Ohjeistuksen tulee olla helposti löydettävä myös sähköisesti.

 

3. Muutto-arvio Myllypuroon – olemme pyytäneet koulun selvittämään ja löytämään lopullisen muutto-arvion Soffarilta Myllypuroon. Realistinen muuttoarvio selkeyttää tilannettamme ja antaa toivoa, että viimeistään silloin muutamme pois Soffarilta. Selkeä aikataulu muutosta vähentää huolta opiskelijoidemme keskuudessa.

Neuvottelu sujui hyvin ja koemme tulleemme kuulluksi henkilökunnan toimesta. Nämä ovat ensimmäiset muutosehdotukset, jotka olemme vieneet perille omalta osaltamme. Toivoisimme jatkoa kohden, että kaikki opiskelijat toisivat esiin, jos syntyy muitakin ideoita asiaan liittyen. Olemme teitä varten ja teidän avuksi, joten mielellään kuulisimme teitä. Edunvalvontavastaavat päivystävät Soffan kopilla seuraavan kerran tiistaina 6.3 klo 11.45-12.15. Meihin voi olla toki muutenkin yhteydessä esimerkiksi sähköpostitse soffa.opy@gmail.com.

Terveisin,

Nimo Samatar

Kaarina Koistinen

Edunvalvontavastaavat

Soffa ry

 IN ENGLISH

The board’s new heads of advocacy Nimo Samatar and Kaarina Koistinen met with school’s staff about the indoor air quality in our school. There was Metka’s expert of advocacy Matti Tujula also in the meeting also. We’ve been receiving feedback from our students about the indoor air quality and today we brought them to staff’s knowing. Here’s the three propositions we gave to the school.

1. Better remote access for the studies – this means that teacher’s should make better remote access for all the students that needs it. There shouldn’t be any difference in the actions between teachers when talking about remote access. Also school’s purchase ban cannot be the reason why the remote access can’t be done.

2. Better briefing about the indoor air quality – the school must brief better about the indoor air quality to all students. There was an info on 22th of December 2017, but the info was not articulated the way that all the students could understand it. There should be a clear digital briefing that reaches every student, and that answers what has been found in our school. Also we asked for a brief on what to do if you suffer from the indoor air quality at our campus and that all teachers have coherent say on it.

3. Clear estimation time to the new campus in Myllypuro – we have asked the school to find and solve an estimated time for our move. When are we actually leaving to the new campus? The answer should be known by all students and it should be correct.

The meeting went well and we felt like the school has heard us on this situation. These are the first propositions we have made on our own behalf. We hope that from now on all students contact us, if there is anything else on this subject. We are for you and for your needs. You can find us, the head’s of advocacy, on Tuesday 6.3.2018 from 11.45 to 12.15 in Soffa’s office. You can also be in contact on email with us on – soffa.opy@gmail.com.

Best wishes,

Nimo Samatar

Kaarina Koistinen

Head’s of Advocacy

Soffa ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *